zaterdag 31 oktober 2009

Techniekochtend


Dinsdag 27 oktober hadden we een techniekochtend met onze techniekcoach Peter.
We hebben een mooie ketting en een pennenstandaard gemaakt.
Het alarm op het huis kunnen we inmiddels ook inschakelen.
We hebben hout, brons, ijzer en aluminium gewogen.
Kortom, het was een geweldige ochtend.




Techniekochtend groep 7/8

Groep 7/8 heeft op dinsdagochtend 27 oktober een techniekochtend gehad met verschillende activiteiten. Eerst ging de techniekcoach dingen vertellen over techniek, daarna moesten we groepjes van drie maken en mochten we op eigen houtje de activiteiten gaan doen. Dit waren de activiteiten:
1. Meten op twee manieren, je moest met een schuifmaat de hoogte en de buitendiameter meten.
2. Meten met een weegschaal, je moest daar verschillende materialen gaan wegen, je moest ook zelf raden wat voor materiaal je aan het wegen was.
3. Monteer een bakje, je kreeg daar een aantal materialen en een foto van een bakje en daarna moest je een bakje in elkaar zetten.
4. Weerstanden meten, je moet bananenstekers in gaatjes doen van een stekerbus en dan kan je het aantal volt meten.
5. Een hanger maken, je kreeg drie kleine plaatjes en daar moest je allerlei vormpjes op timmeren, daarna mocht je ze aan een touwtje doen.
6. Elektromonteur gezocht, je kreeg een mini meterkastje en je moest allemaal snoeren op een bepaalde manier erin aansluiten.
7. Techniekpuzzel, op een plaat waren allemaal gereedschapjes geplakt en daarboven waren letters geschreven, in je boekje stonden de gereedschappen en je moest daar de letter bij schrijven die er bij hoort. Daar kwam dan een zin uit: Techniek is boeiend!
8. Cijfers en letters vormen (schakelen), je kreeg een schakelpaneel en daar moest je allerlei schakeltjes verzetten om een cijfer of letter te vormen.
9. Een brug bouwen, er stond een brug en die stond niet stabiel en je moest met touwtjes proberen hem stabiel te zetten, dat lukte niet dus moest je driehoekjes maken.
10. Maak een pennenhouder, je kreeg een ijzerdraad die je helemaal als een veer
in moest draaien. Daarna kreeg je een steviger draadje en die moest je in een bepaalde vorm maken, daarna kon je het veertje aan de draad vast maken en had je een pennenhouder waar je bovenin ook nog een papiertje kan zetten.

Van: Maureen uit groep 8

Geen opmerkingen: