woensdag 17 oktober 2007

Crea

Duveltje uit een doosje
Wij zijn weer met crea gestart. Je kon uit drie dingen kiezen:
  • Duveltje uit een doosje
  • Raamwerkstokweven
  • Koken / bakken.

Ik heb gekozen voor duveltje uit een doosje samen met Jelle, Brett, Ian, Kevin, Nicky, Deveney, Eveline en Valerie. Eerst gingen we met papier- maché een gezicht maken en zand in ons melkpak doen. De week daarna gingen we het doosje beplakken en het gezicht in mozaïek maken.

Groetjes Mitchel Zandee uit groep 7.

************

Koken met Crea

Er deden acht kinderen mee met koken. We hebben de eerste week appelflappen gemaakt. We moesten eerst de appels schillen en daarna snijden. Toen in een bak gooien. Daarna gingen we kaneel en suiker er doorheen strooien. En toen hebben we de stukjes appel in het deeg gelegd. Toen in de oven, na een paar minuten wachten was hij klaar. We hebben ook een recepten boekje gemaakt. In de tweede week hebben we pizza broodjes gemaakt. Eerst hebben we het deeg in een vormpje gemaakt. De saus er overheen gegoten en toen mochten we de ananasjes, uitjes, ham, paprika, en kaas gebruiken.

Van Nordin en Julien van der Vlies uit groep 7.

********

Raamwerk Crea

Crea is weer begonnen! Je kon kiezen uit drie onderdelen. Ik schrijf nu een stukje over raamwerk met lappen stof:'
Eerst moest je 4 stokken aan elkaar knopen. Daarna moest je lappen stof scheuren. Als je daarmee klaar was kon je beginnen met het weven/naaien van de lappen stof. Je moest 4 kanten naaien. Dat was een hoop gedoe. Maar het zag er wel mooi uit.

Rutger uit groep 8

1 opmerking:

Anoniem zei

veel plezier in de derde week